Föreläsning för pedagogisk verksamhet

Engagerade barn är inget Hokus pokus

Detta är en rolig och underhållande föreläsning som riktar sig till personal på förskolor och skolor om hur vi får engagerade och intresserade barn.

När barnen är delaktiga och engagerade vill de lära sig mer. De trivs bättre och sammanhållningen i gruppen blir starkare. Vi vill få med oss alla barn i  verksamheten.

Göran Sjöberg har tidigare arbetat som försäljningsdirektör, chef och med kommunikation samtidigt som han under 23 år på tusentals trolleriföreställningar för barn har samlat på sig erfarenheter i hur han får barn att vara delaktiga och engagerade. Under åren har pedagoger berömt hans sätt att få med sig barnen och ha dem totalt engagerade under hela showen.

Verktygen för engagemangen är inget hokus pokus. Göran använder tekniker som är vanliga inom scenkonst och teater. I workshopen jobbar vi med konkreta tips som visar hur en pedagog kan få upp engagemangsnivån i gruppen och motivera barnen till att deltaga och lyssna.

Vi pratar om vikten av att förbereda sig inför uppdraget och hur vi hanterar hinder som kommer upp.

Göran blev Svensk mästare i barntrolleri 2012 och har rest över hela världen med sitt trolleri som Trollkarlen Dozzie och har engagerats för att undervisa andra trollkarlar i hur man fångar barns uppmärksamhet och får dem delaktiga. Nu är det er personals tur att få hemligheterna avslöjade.